VOACAP:n yhteysvälien keliennustelaskentasivun uusi käyttöliittymä. Valitse haluamasi graafi Chart-menusta. Suurenna kuvaa klikkaamalla. |
Sain eilen illalla nopeasti kommentteja, että ennusteympyrää tulee ikävä. Valitettavasti ennusteympyrän huonona puolena on se, etten pysty helposti tarjoamaan näkyviin VOACAP:n muita tulosparametrejä, joilla ennustetta voisi saada entistä tarkemmaksi. 24 tunnin ennustekellossa käyttämäni data on tismalleen samaa kuin oletuksena nyt esille tulevassa ensimmäisessä "REL Short-Path"-graafissa. Tämä ennustekello on toistaiseksi vielä käytettävissä palvelun venäjänkielisellä sivulla.
Itse käyttäisin uusia graafeja siten, että ensiksi tutkin valitulta yhteysväliltä oletuksena olevan REL:n (eli kusotodennäköisyyden) ja sitten signaalitehon (SDBW). Kun olen löytänyt tunnin ja bandin, jolla molemmat arvot ovat korkealla, siirryn ko. bandin yksityiskohtaisempaan ennusteeseen. Tuossa graafissa kiinnittäisin ensimmäisenä huomiota MUFday-kuvaajaan eli millä todennäköisyydellä käytettävä taajuus on laskennallisen MUF (Maximum Usable Frequency)-taajuuden alapuolella. Tämä ilmoitetaan prosentteina. Jos MUFday-lukema on alle 50%, odotukset eivät ole korkealla. Sen jälkeen tutkitaan, miten signaaliteho jakautuu. Liian leveä jakauma voi olla merkki siitä, ettei VOACAP osaa oikeasti sanoa, millaista signaalitehoa on odotettavissa. MUFday ja signaalitehon jakauma kulkevat tässä kohden tyypillisesti käsi kädessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti